KiVa kahvila

Milloin: kuun 2. maanantai klo 17-19  (keskustelu alkaa 17:30)

Hinta: Noin kaksi euroa / kerta / perhe (vuokrakulujen kattamiseksi)

Järjestäjä: Kiintymysvanhemmuusperheet ry

Lisätietoja: tuikku.pirhonen at gmail.com

Facebook: KiVa ry Tampere, KiVa perhekahvila Mantelipuu

 

________________________________________________________________________________

 

 

Vertaistuellinen pehmeiden arvojen perhekahvila starttasi tammikuussa Tampereella. Rennossa iltakahvilassa on aina vanhemmille hyvää seuraa ja vertaistukea sekä lapsille leikkiseuraa ja puuhaa. Kasvatuksen ja perhe-elämän monenlaisia aiheita pohdiskellaan erityisesti kiintymysvanhemmuuden näkökulmasta. Ei ilmoittautumista.

Teeman mukainen keskusteluhetki aloitetaan klo 17:30 pienellä johdannolla aiheeseen, minkä jälkeen teemasta jutustellaan yhdessä. Koko kahvilan ajan tilassa on mahdollisuus jutusteluun, omien eväiden lämmittämiseen ja syömiseen sekä vapaaseen leikkiin. Tarjolla on teetä, kahvia ja keksejä, ja tilasta löytyy mikro, jääkaappi ja astioita.

KiVa-kahvilassa saat myös lisätietoa Kiintymysvanhemmuusperheet-yhdistyksen toiminnasta. Yhdistyksen tavoite on tehdä kiintymysvanhemmuutta ja lempeitä lastenhoitotapoja tunnetuiksi Suomessa sekä tukea perheitä heidän arjessaan muun muassa kurssitoiminnan ja vertaistuen keinoin.

 

Kevään 2018 Kiva-kahvilat Napapiirillä:

 

8.1. Mitä kiintymysvanhemmuus on ja mitä se ei ole? 

Tietoa, kysymyksiä, yhteistä ihmettelyä ja keskustelua kiintymysvanhemmuudesta. Mahdollisuus toivoa kevään kahviloiden teemoja ja ohjelmaa.

 

12.2. Aktiivinen kuuntelu.

Kuinka kuunnella lasta (tai ketä tahansa kanssaihmistä) niin, että keskinäinen ymmärryksenne ja kunnioituksenne kasvaa. Sopii myös tiukkoihin tilanteisiin!

 

12.3. Päivähoito, kotihoito, muu – mihin lapsi hoitoon ja missä vaiheessa?

Omalle perheelle sopivan ratkaisun löytäminen voi mietityttää, sillä jokaisella hoitomuodolla on omat haasteensa ja etunsa. Tarjolla keskustelua, vinkkejä ja vertaistukea ilman paineita ja painostusta.

 

9.4. Armollisuus itselle.

Vanhemmuuteen kohdistuu paineita sekä ulkopuolelta että omista odotuksista. Kun perhearki ei soljukaan täydellisesti, kuinka selvitä pettymyksistä, asettaa sopivia odotuksia, hyväksyä epätäydellisyys ja löytää iloa lapsiperhe-elämästä?

 

14.5. Lapsiperheen yöelämä.

Kuinka vanhemmatkin saavat tarpeeksi unta niin että lapsen tarpeisiin kuitenkin vastataan? Keskustelua erilaisista nukkujista, nukkumisjärjestelyistä ja siitä, mitä tehdä, jos yhtälöä ei millään saada toimimaan.

 

11.6. KiVa kirjavinkkaus.

Esittelyssä kiintymysvanhemmuuden näkökulmasta hyväksi havaittuja kirjoja. Tule kuuntelemaan ja jakamaan omat vinkkisi.

 

 

 

Tervetuloa tutut ja uudet!

 

Share

Lisätietoja