Lukupiiri

Milloin: kuukauden viimeinen tiistai klo 17 - 19  

Hinta: noin 2 e / perhe vuokrakulujen kattamiseksi

Järjestäjä: Tampereen Napapiiri

Lisätietoja: tampereennapapiiri (at) gmail.com ja Facebook-ryhmä Tampereen Napapiirin Lukupiiri

 


Lukupiiri jatkaa syksyllä 2017, tervetuloa tutut ja uudet! 

Tervetuloa perhettä, lapsuutta, vanhemmuutta ja kasvatusta käsittelevien kirjojen lukupiiriin, joka kokoontuu kerran kuussa aina kuukauden viimeisenä tiistaina kello 17. Jokaisella kerralla käsitellään keskustellen kävijöiden toivomaa kirjaa ja sen herättämiä ajatuksia. Tarkoituksena on jutella rennossa tunnelmassa kirjan aihepiiristä ja sen liepeiltä halutessa omaankin perhe-elämään peilaten, ei niinkään käydä kirjoja tarkasti läpi. Osallistuminen ei edellytä mitään pohjatietoja, ja mukaan voi tulla vaikka käsiteltävä kirja olisikin lukematta. Mukaan sopii tulla myös vaikka vain yksittäiselle kerralle oman kiinnostuksen mukaan. Lapset voi tietenkin ottaa mukaan, vaikka varsinainen ohjelma onkin aikuisille.

Syksyn 2017 kokoontumiset:

ti 29.8. klo 17-19: Linda Adams: Ole paras itsesi   JA kootaan syksyn kirjalista. 

ti 26.9. klo 17-19: Raisa Cacciatore: Kapinakirja. Aggressiokasvattajan käsikirja koululaisesta aikuiseksi.

-Kirjassa tuetaan vanhempia kohtaamaan kapina myönteisenä ja kehitykselle välttämättömänä voimavarana, joka auttaa nuorta itsenäistymään ja pitämään puoliaan. Myönteisellä tavalla itsenäistynyt nuori kasvaa tasapainoiseksi aikuiseksi. Kirja lupaa antaa myös tukea ja voimaa kasvattajalle haasteellisen ajanjakson aikana.

 

ti 31.10. klo 17-19: Alison Gopnik: Puuseppä vai puutarhuri? Vanhemmuuden suorittamisesta onnellisen lapsuuden tukemiseen.

-        Maailman tunnetuimpiin kuuluva lasten oppimisen ja kehityksen tutkija kertoo, millä tavalla vanhemmat voivat tukea lastensa onnellista lapsuutta vailla suorittamispaineita ja alituista huonoa omaatuntoa.ti 28.11. klo 17-19: Tiina Huttu & Kirsi Heikkinen: Pää edellä. Näin tuet lapsesi aivojen kehitystä

-        Ensimmäinen suomalainen yleistajuinen kirja aivojen kehityksestä ja sen tukemisesta. Pää edellä kuvaa aivotutkimustietoon nojautuen, mitä voit tehdä, jotta lapsen kasvu olisi suotuisaa ja mistä on ihan turha olla huolissaan. 

 

HUOM poikkeuspäivä   to 4.1.2018 klo 17-19: Satu Irisvik & Jenni Utriainen: Kuinka kasvattaa diginatiivi.

-        Suurin osa lapsista viihtyy tabletin tai älypuhelimen parissa jo paljon ennen kouluikää vanhempiensa mallin mukaan. Miten siihen tulisi suhtautua?

Tervetuloa mukaan!

Share

Lisätietoja